Game on in ’t Zand!

428

De startlijst

Alles is gezegd, alles is geschreven en de gekozen strategieën zijn bekend. Elke kortebaanliefhebber kijkt reikhalzend uit naar aankomende maandag als in ’t Zand zal worden bepaald welk paard “kortebaner” van het jaar wordt en welke pikeur er volgend seizoen met de gouden helm mag gaan rijden. Nu het veld bekend is kunnen we ons voorzichtig aan een voorspelling wagen. Bij de pikeurs gaat de strijd tussen Rick Wester en Caroline Aalbers en bij de paarden gaat het tussen Jori Boko en Cassiopea Font.

De loting

Rick Wester en Stal de Groningers (Jori Boko) zijn de grote winnaars van de loting geworden en daarom zijn Rick en Jori de ante-post favorieten om de titels in de wacht te slepen. Een bijkomend voordeel voor deze favorieten is dat ze het met één punt voorsprong beiden in eigen hand hebben. De strijd is echter nog lang niet gestreden, want laten we niet vergeten dat Caroline ook Jaimy Fox nog achter de hand heeft, die op papier een betere kans heeft dan Rick z’n tweede troef Normaal.

Cassiopea Font zal wel minimaal twee ritten vol aan de bak moeten tegen Hamshire F Boko, maar de kans dat het er drie worden is vrij groot. Hampshire is namelijk in zo’n allereerste rit bijna niet te belopen. Wanneer het vervolgens drie dollemansritten zouden worden, dan wordt het voor de winnaar van dat duel een wel heel erg lange weg naar de grote finale. Mats Wester, die voor de titel bij de paarden met leerling ontheffing plaatsneemt achter Jori Boko, zal kunnen leven met een tegenstander die debuteert op de kortebaan en ook Rick zal achter Dia A Bears, het paard dat hem de titel moet bezorgen, niet warm of koud worden van tegenstander Fip Junior, al heeft die laatste wel een enorme voorliefde voor de Keinsmerweg. Hoe het echter vanaf daar zal gaan is nog één groot mysterie, maar wel een mysterie dat je eigenlijk niet mag missen! Het goede nieuws is dat de thuisblijvers ook niets hoeven te missen, want de meeting is hier vanaf 13:30 live te volgen.

Een weddenschap plaatsen maakt het geheel wel zo spannend en dat doet u uiteraard bij ZEturf.nl.